Simposi sobre l’informe mundial de la UNESCO “Reimaginem junts els nostres futurs: un nou contracte social per a l’educació”

Divendres 3 de juny Catesco, en col·laboració amb el Fòrum Futurs de l’Educació, va presentar l’informe mundial de la UNESCO “Reimaginem junts els nostres futurs: un nou contracte social per a l’educació” en el marc d’un simposi que es va dur a terme en el Parlament de Catalunya.

Es tracta del primer gran informe des de 1996, presentat el passat novembre, i que ara es publica en català. Va comptar amb una cinquantena d’experts convidats de la comunitat educativa, acadèmica i de la política pública, i va reflexionar i debatre a fons sobre els plantejaments de l’Informe de com s’ha d’orientar l’educació cara a 2050.

El Prof. António Nóvoa, impulsor de l’informe, president del comitè de recerca i de redacció de la Comissió internacional que l’ha elaborat, i rector honorari de la Universitat de Lisboa, va participar en el simposi en una presentació inicial que va precedir les posteriors intervencions.

El simposi es va organitzar en quatre grans blocs, que van comptar amb una presentació d’un expert acadèmic i un discussant d’un centre educatiu del Fòrum Futurs de l’Educació: 1. Equitat i inclusió davant futurs incerts; 2. Per a què, què i com aprendre davant els reptes col·lectius; 3. Docents, escoles i entorn en un context canviant; 4. Recerca, innovació i cooperació global

“En política i a l’escola fa falta una visió dels futurs de l’Educació, adoptar aquest plural esdevé substantiu per recalcar la diversitat dels futurs i construir un nou contracte social”, indicava el Prof. António Nóvoa.

En aquest enllaç es pot recuperar el vídeo de la sessió.