Segona trobada virtual “Preparem la tornada a l’escola”

Superades les primeres setmanes d’educació sense presencialitat, els centres educatius del Fòrum Els Futurs de l’Educació han estat capaços de replantejar les seves propostes per al tercer trimestre de curs. Els i les docents segueixen reflexionant i coordinant-se per a millorar en la seva resposta a aquesta crisi, i al mateix temps comencen ja a pensar com s’han de preparar per encarar la “tornada a l’escola”.

Si bé és cert que la incertesa del quan i el com d’aquesta tornada no permet planificar-ne molts detalls, esdevé imprescindible que els equips docents defineixin prioritats amb l’objectiu d’anticipar tot allò que sigui possible durant les últimes setmanes del curs i el mes de juliol.

En aquest sentit, el 5 de maig de 2020, 60 membres dels equips directius dels centres dels Futurs de l’Educació es reuneixen per reconnectar amb aquest espai de confiança i compartir les seves reflexions pel que fa el plantejament de la “tornada a l’escola” després del període de confinament.

Núvol de paraules creat en iniciar la sessió amb els elements considerats prioritaris per a la “tornada a l’escola
Núvol de paraules creat en iniciar la sessió amb els elements considerats prioritaris per a la “tornada a l’escola

El col·lectiu comparteix que la “fase de reconstrucció” requerirà encara d’una enorme capacitat d’adaptació i flexibilitat per part de tota la comunitat educativa i que seguir treballant en xarxa, sumant i multiplicant les experiències d’aquestes setmanes d’excepcionalitat, contribuirà a encarar els reptes del desconfinament amb més claredat i perspectiva.